Lokalne TemeAdmir Babić (SDP): Na poziv mještana koji žive na Percu (Klisa), uvjerio...

Admir Babić (SDP): Na poziv mještana koji žive na Percu (Klisa), uvjerio sam se u katastrofalno stanje ovog dijela Visokog

“Poštovani sugrađani, na poziv mještana koji žive na Percu (Klisa) u MZ Stari Grad, danas (nedjelja, 17.04.2022.) obišao sam ovo naselje, odnosno ulicu Šaćir ef. Sikirica, kao i gradski rezervoar iz kojeg voda dolazi do slavina u gotovo u sve domove stanovnika ovoga grada.

Prilikom današnjeg obilaska, uvjerio sam se u katastrofalno stanje u kojem žive stanovnici ovoga dijela Visokog, a kako su mi kazali, najveći problem im predstavlja divlja deponija koju često stvaraju nesavjesni građani uz sami rezervoar pitke vode, te ogromne i mnogobrojne rupe u ulici Šaćir ef. Sikirića, kao i susjednim u ovom dijelu MZ Stari Grad.

Kako sam saznao na licu mjesta, mještani koji žive na Percu su mnogo puta do sada apelirali da se ovaj problem riješi u nadležnoj službi Gradske uprave Visoko, ali već godinama na njihove apele i molbe nadležni ostaju gluhi i nijemi.

U razgovoru sa mještanima, a evo i na ovaj način, želim istači da se stavljam na raspolaganje kao gradski vijećnik a i kao sugrađanin u rješavanju ovog i drugih dugogodišnjih problema.

Također, još danas sam poslao kao gradski vijećnik zahtjev/molbu nadležnoj Službi u GU Visoko kao i nadležnoj komisiji, za što hitnijom reakcijom i rješavanjem ovih problema”, Napisao je danas na svojoj službenoj Facebook stranici Admir Babić, vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Visoko.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE