Admir Babić (SDP): Inicijativa za postavljenje nadzorne saobraćajne kamera na putu Arnautovići-Mulići

Poštovani sugrađani, na posljednoj sjednici Gradskog vijeća uputio sam Inicijativu da se postavi nadzorna saobraćajna kamera (radar) na lokalnom putu Arnautovići-Mulići.
Naime, lokalni put Arnautovići-Mulići jedan je od najprometnijih putnih pravaca na prostoru grada Visoko. S obzirom na to da se svakodnevno ovim putem saobraćaj odvija veoma učestalo, te da postoje nesavjesni vozači koji ne poštuju ograničenja, te na taj način ugrožavaju živote samih mještana koji se kreću ovim putem, iniciram postavljanje saobraćajne kamere koja će biti povezana sa PS Visoko kako bi se nesavjesni vozači registrovali preko kamere i isti kaznili.

Također, inicirao sam prema PS Visoko, da učestalim kontrolama preko mobilnog “radara za brzinu” kontrolišu ovaj put i na taj način sprijeće moguće saobraćajne nezgode.

Izvor: FB Page Admir Babić / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.