Admir Babić (SDP): Inicijativa za formiranje Komisije koja će posjetiti mjesto Kopači

Poštovani sugrađani, na 12. sjednici Gradskog vijeća Visoko koja je održana u petak 26. Novembra ove godine uputio sam inicijativu da se formira Komisija koja će hitno posjetiti mjesto Kopači i odrediti prioritete rješavanja nagomilanih problema građana u ovom mjestu u MZ Kula Banjer

Naime, iz naselja Kopači koje pripada MZ Kula Banjer obratili su mi se stanovnici koji su mi ukazali na životne probleme s kojima se svakodnevno susreću, i koji im predstavljaju prepreku za normalan život.

Naime, iako je, prema njihovim riječima, neke od gorućih probleme riješila prethodna vlast (problem vodosnabdijevanja i ulične rasvjete), ostalo je još mnogo drugih životnih problema kao što su problem kanalizacije odnosno izlijevanja fekalija kao i to da mnogobrojni stanovnici koriste septičke jame u 21. vijeku, dva kilometra od grada uz regionalnu cestu, a tu je i nekvalitetna usluga za vodećeg telekomunikacionog operatera u našem gradu, nasip na mjestu gdje se rijeka izlijeva na glavnu saobraćajnicu prilikom svake obilnije kiše, tako da su prinuđeni da preko Podlugova dolaze u centar Visokog.

Također, svakodnevno nesavjesni vozači ovom dionicom jako brzo voze i dovode živote mještana u opasnost.

S obzirom na ovo sve, smatram da je pod hitno potrebno formirati Komisiju koja će izaći na teren u ovom mjestu i odrediti prioritete vezane za nabrojane probleme kako bi se oni u što kraćem vremenskom periodu počeli rješavati.

Izvor: FB Page Admir Babić

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.