NaslovnicaLokalne TemeAdmir Babić: ...

Admir Babić: Opet sam pisao nadležnoj službi Grada Visoko da se hitno riješi sanacija ulice Šaćira ef. Sikirića u naselju Pertac

“Poštovani sugrađani, želim da vas obavijestim da sam protekle sedmice, na osnovu informacija i apela mještana iz ulice Šaćir efendija Sikirića, koja se nalazi u MZ Stari Grad naselje Pertac, da im pomognem kroz zakonske okvire u kojima kao gradski vijećnik u GV Visoko mogu djelovati – isto i učinio, tako što sam se obratio nadležnoj Službi Grada Visoko.

Naime, „ova ulica je u užasnom stanju, a mještani ne mogu da priđu svojim kućama od rupa koje su zaista ogromne, a posebno sada u zimskom periodu.

Mještani tvrde da su se više puta obraćali svim nadležnim službama, i ja sam više puta sugerisao na ovaj problem u nadi da će neko napokon riješiti isti. Uz iskrenu nadu da ćete uzeti u razmatranje ovaj moj apel u ime mještana ove ulice, te pokušati sanirati ovu ulicu i vratiti je u stanje prohodnosti u što skorije vrijeme.“

Danas, u ponedjeljak, sam dobio odgovor od Odsjeka za infrastrukturu Grada Visoko, u kojem su kratko odgovorili sljedeće:

„Vaš zahtjev je uzet u razmatranje. Nastojat ćemo u toku sedmice obaviti terenski dio posla i vidjeti koje su količine u pitanju, da bismo mogli ići u realizaciju.“

Shodno ovome, kao vijećnik koji se vodi da je jedina svrha mog rada u klupama Gradskog vijeća Visoko, rad za dobrobit svih stanovnika Visokog, i na ovaj način želim istaknuti da sam uradio sve što je u mojoj moći, a da je sada sve „u rukama“ Odsjeka za infrastrukturu Grada Visoko, te da se sve što se uradi ili pak ne uradi po ovome pitanju njihova odgovornost.”, napisao je jutros na svojoj službenoj Facebook stranici gradski vijećnik Admir Babić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.