Lokalne TemeAdmir Babić: Mještani Rosulja traže obnovu sportskog igrališta u naselju Carica

Admir Babić: Mještani Rosulja traže obnovu sportskog igrališta u naselju Carica

Više od dvije godine nakon što je Gradsko vijeće Visoko usvojilo Inicijativu za rekonstrukciju sportskog igrališta u naselju Carica, MZ Rosulje, mještani ovog naselja još uvijek čekaju da se njihov zahtjev realizuje. Gradski vijećnik Admir Babić, koji je pokrenuo Inicijativu, uputio je pitanje nadležnim tijelima u Gradskoj upravi o razlozima kašnjenja i odgovornosti za ovaj problem.

Babić je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj u julu 2023. godine, podsjetio da je Inicijativa usvojena još u januaru 2021. godine, s ciljem obnove devastiranog sportskog igrališta koje nije bilo rekonstruisano od agresije na državu.

On je rekao da je u februaru 2021. godine dobio odgovor od Gradske uprave da će se pripremiti aktivnosti za izradu projektno-tehničke dokumentacije i obezbijediti potrebna odobrenja za kandidovanje projekta za Program koji će usvojiti Gradsko vijeće.

Međutim, Babić je istakao da se do danas ništa nije promijenilo i da još uvijek nije započeta tenderska procedura za izgradnju glavnog projekta igrališta. On je dodao da je 2022. godine na sastanku s predstavnicima aktuelne vlasti i gradskih službi dobio čvrsta obećanja da će se sve provesti kako bi mještani dobili obnovljeno igralište koje je postojalo prije rata, ali da su ta obećanja ostala neispunjena.

Babić je naglasio da su ogorčeni mještani naselja Carica u MZ Rosulje, ali i šira javnost, te da sada postavljaju pitanje zašto se obnova igrališta toliko odugovlači, te traže odgovornost od nadležnih tijela za ovaj problem.

On je rekao da sportsko igralište u naselju Carica, osim što bi donijelo radost i rekreativne mogućnosti za lokalno stanovništvo, ima važnu ulogu u promicanju zdravog načina života među mladima, stoga brza realizacija Inicijative postaje ključna kako bi se osigurali potrebni prostorni resursi za aktivnosti i razvoj mladih u ovom dijelu grada.

Babić je pozvao Gradsku upravu da što prije pokrene proces obnove sportskog igrališta u naselju Carica i da ispoštuje volju mještana i odluku Gradskog vijeća. On je također zatražio od gradonačelnika Visokog da se lično uključi u rješavanje ovog problema i da pokaže interes za potrebe građana koji žive u MZ Rosulje.

Naim K. / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE