NaslovnicaLokalne TemeAdmir Babić: ...

Admir Babić: “Lažna obećanja” aktuelne vlasti i gradskih službi u Visokom traju više od 30 mjeseci

Admir Babić, gradski vijećnik i inicijator obnove sportskog igrališta u naselju Carica, Mjesna zajednica Rosulje, iznio je svoje razočaranje zbog nedostatka napretka u posljednje dvije i pol godine po pitanju obnove ovog igrališta.

Njegovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Kao gradski vijećnik, već na trećoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća Visoko, koja je održana 30. januara 2021. godine, inicirao sam obnovu sportskog igrališta u naselju Carica, mjesna zajednica Rosulje.

Tada sam istakao da je Mjesna zajednica Rosulje jedna od najmnogoljudnijih u gradu Visoko te da je sportsko igralište u ovom naselju devastirano tokom agresije na našu državu. Nažalost, od završetka agresije do danas, nije bilo nikakvih aktivnosti na obnovi ovog igrališta. U ime mještana, apelirao sam na aktuelnu vlast u Visokom da zajednički radimo na povratku igrališta u prvobitno stanje i namjenu.

Na sljedećoj četvrtoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća Visoko, održanoj u februaru 2021. godine, dobio sam odgovor od nadležnih iz Gradske uprave. Rečeno mi je da će službe pripremiti aktivnosti za izradu projektno-tehničke dokumentacije i obezbijediti potrebna odobrenja kako bi se ovaj projekat mogao kandidovati za odgovarajući Program, koji će na kraju usvojiti Gradsko vijeće.

Međutim,ništa se nije desilo iako sam na sjednici Gradskog vijeća, održanoj u junu 2022. godine, ponovno postavio pitanje da li je pokrenuta tenderska procedura za izgradnju glavnog projekta igrališta, izgleda da su sve ostalo samo “lažna obećanja”.

To sam uradio jer sam na sastanku sa predstavnicima aktuelne vlasti i gradskih službi dobio čvrsta obećanja da će sve biti sprovedeno i da će mještani dobiti ovo igralište koje je postojalo prije rata.

Nažalost, nakon 30 mjeseci od usvajanja moje inicijative, sve se svodi na prazna obećanja. Prema Planu i programu rada Službe za infrastrukturu, ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Visoko za 2022. godinu, nije bilo planiranih projekata vezanih za izgradnju igrališta u naselju Carica, iako je javno obećano da će biti.

Također, uprkos tome što mi je na početku ove godine rečeno da će se projekat razmotriti prilikom planiranja za 2023. godinu, nakon više od šest mjeseci, čini se da se i dalje samo “razmatra” situacija vezana za igralište u Carici.

Ovo pišem kako bih javno objasnio stanovnicima naselja Carica u MZ Rosulje, kao i svim sugrađanima u Visokom, a koji su me u prethodnom periodu kontaktirali i izrazili razočaranje, ko je odgovoran za nedostatak napretka u posljednje dvije i pol godine po ovom pitanju.”, napisao je Babić na svojoj službenoj FB stranici.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.