Admir Babić: Kada će u Domu zdravlja Visoko početi vakcinacija djevojčica protiv HPV virusa?

Na 22.  sjednici Gradskog vijeća, kao gradski vijećnik Admir Babić je uputio pitanje nadležnoj službi, nadležnom kantonalnom ministarstvu i JU Dom Zdravlja Visoko, a koje glasi:

Kada će u Domu zdravlja Visoko početi vakcinacija djevojčica protiv HPV virusa?
Naime, nakon što je i u zdravstvu ZDK-a usvojena Odluka o pokretanju prevencije raka grlića materice kroz dobrovoljno vakcinisanje djevojčica protiv HPV virusa, do dana današnjeg realizacija ove Odluke nije ni počela.

S obzirom na činjenicu da se nakon ove vakcinacije eliminira mogućnost da nekada dobiju rak grlića materice, što je relativno čest slučaj kod žena, ovo pitanje sam uputio u nadi da će se ista Odluka i realizovati.

Izvor: FB Page Admir Babić / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.