Lokalne TemeAdmir Babić (SDP): Inicirao sam izgradnju puta sa poligona u Naselje Luke

Admir Babić (SDP): Inicirao sam izgradnju puta sa poligona u Naselje Luke

U cilju poboljšanja prometne infrastrukture i olakšavanja svakodnevnog života naših sugrađana, predlažem hitnu izgradnju puta sa poligona u Naselje Luke. Ovo područje već sada doživljava kolaps u saobraćaju, a problem će se značajno pogoršati kada krene turistička sezona s obzirom na početak rada Veme. Naselje Luke je najnaseljenije mjesto, te bi izgradnja ovog puta značajno unaprijedila prometnu povezanost i olakšala život svim stanovnicima ovog područja.

Saobraćajna opterećenost u području Naselja Luke je već sada alarmantna, a početak rada Veme samo je dodatno opteretilo postojeće prometne pravce. Izgradnjom puta sa poligona omogućili bismo alternativni pravac kretanja, smanjujući gužve i olakšavajući protok vozila.

Luke su naselje s visokim brojem stanovnika, a pristupanje i napuštanje tog područja trenutno predstavlja izazov. Novi put bi poboljšao mobilnost građana, omogućavajući brži i sigurniji put do njihovih domova.

Izgradnjom ovog puta stvorili bismo bolju povezanost između naselja i poligona, potičući tako gospodarski razvoj i olakšavajući svakodnevne aktivnosti građana.

Visoko.co.ba/Facebook


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE