Admir Babić: Inicijativa da Gradska uprava obezbjedi prostorije za udruženje osoba oboljelih od karcinoma i drugih malignih oboljenja

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Visoko, kao gradski vijećnik sam inicirao da Gradska uprava obezbjedi prostorije za udruženje osoba oboljelih od karcinoma i drugih malignih oboljenja.

S obzirom na činjenicu da iz godine u godinu u Visokom se bilježi rast broja osoba koje su oboljele od karcinoma i kao rast broja osoba koja su oboljela od bolesti drugih malignih tumora, te na činjenicu da će u Visokom ponovo početi s aktivnim radom Udruženje za borbu protiv karcinoma i drugih malignih oboljenja inicirao sam da Gradska uprava besplatno osigura prostorije ovom Udruženju.

Naime, s obzirom na to da će ovo Udruženje biti u formi udruženja u kojem članovi mogu biti i osobe iz drugih obližnjih gradova (Breza, Ilijaš, Kakanj, Kiseljak i dr.), te da će organizirati i predavanja stručnih medicinskih osoba iz sfere kojom se bavi samo Udruženje, smatram da je potrebno u što kraćem vremenskom periodu istom i dodijeliti prostorije kako bi mogli realizirati sve projekte koje se tiču ove zdravstvene problematike.

Izvor: FB Page Admir Babić / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.