NaslovnicaLokalne TemeAdmir Babić: ...

Admir Babić: Evo šta su mi odgovorili iz Agencije za vodno područje rijeke Save vezano za onečišćavanja rijeke Fojnice

“Poštovani sugrađani, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Visoko uputio sma inicijativu da Grad Visoko, kao partner Agencije za vodno područje rijeke Save, pokrene zakonom propisane korake za suzbijanje onečišćavanja rijeke Fojnice, te pronalaženje uzročnika i izricanje zakonskih sankcija.

Naime, svjedoci smo da se evo već nekoliko puta dešava da nam rijeka Fojnica iz Kiseljaka dolazi potpuno zamućena. Nebrojene su štete koje takav odnos prema rijeci donosi, a štete prema biljnom i životinjskom svijetu u i oko rijeke također. Kao grad koji živi od poljoprivrede, a naši poljoprivrednici koriste rijeke za navodnjavanje, moramo učiniti sve što je u našoj nadležnosti da zaštitimo naše rijeke. Na ovu inicijativu dobio sam odgovor od Agencije za vodno područje rijeke Save koji možete pročitatati na ovim fotografijama:

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.