NaslovnicaLokalne TemeAdmir Babić: ...

Admir Babić: “Drago mi je da gradska vlast ima sluha za vijećničke intervencije”

“Poštovani sugrađani, ovom prilikom želim da vas obavijestim kako sam još 15. februara ove godine uputio dopis prema Građevinskom i Komunalnom-putnom inspektoru Grada Visoko u kojem sam na osnovu molbe mještana blizu otvorene kanalizacije u MZ Kula Banjer skrenuo pažnju na ogroman problem sa smećem a posebno sa otvorenom kanalizacijom, gdje je veliki broj fekalija nataložen i jednostavno im ugrožavaju živote.

Nakon ovog mog dopisa, dobio sam odgovor iz Odsjeka za inspekcijske poslove Grada Visoko da su Komunalno-putni i Građevinski inspektor dana 17.02.2023. godine u prisustvu predsjednika savjeta MZ Kula Banjer izvršili inspekcijski nadzor na licu mjesta i utvrdili činjenično stanje.

Kako su mi tada napisali: „Za rješavanje problema deponije otpada je dogovoreno da predsjednik savjeta MZ Kula Banjer uputi dopis JKP “Visoko” d.o.o. Visoko za dovoz kontejnera u koji će se pokupiti otpad (lica koja su napravila deponiju će pokupiti smeće), prethodno je obavljen razgovor u JKP “Visoko” d.o.o Visoko i dogovoreno rješenje na taj način, a za rješavanje problema otvorene kanalizacije isti će se obratiti nadležnom Odsjeku Grada Visoko kako bi se izvršilo ucjevljenje dijela na kojem otpadne i fekalne vode teku otvorenim tokom.“

Pola godine kasnije, svjedočimo da je počela sanacija otvorene kanalizacije i da se pristupilo rješavanju ovog problema u MZ Kula Banjer.

Drago mi je da gradska vlast ima sluha za vijećničke intervencije.”, napisao je gradski vijećnik Admir Babić na svojoj Facebook stranici.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.