Home Lokalne Teme Kultura Adisa Lepić i Lejla Bečar na predavanju o Čajangradu na međunarodnoj arheološkoj konferenciji u Zagrebu

Adisa Lepić i Lejla Bečar na predavanju o Čajangradu na međunarodnoj arheološkoj konferenciji u Zagrebu

0
Adisa Lepić i Lejla Bečar na predavanju o Čajangradu na međunarodnoj arheološkoj konferenciji u Zagrebu

U Zagrebu od 7. do 9. juna biti će održan 4. Međunarodni skup srednjovjekovne arheologije pod nazivom

Fortifikacije, obrambeni sustavi i strukture u prošlosti / Fortifications, defence systems, structures and features in the past

koji organizuje Institut za arheologiju u suorganizaciji s Hrvatskim institutom za povijest, partneri organizatora su i Arheološki muzej u Zagrebu te Muzej Grada Zagreba.

Na skupu sudjeluje 123 izlagača (74 predavanja i 14 postera) iz 16 različitih zemalja, a tematika skupa osim srednjovjekovnog razdoblja pokriva i starija (prapovijest, antika) te mlađa razdoblja (novi vijek).

Zahvaljujući Fondaciji „Osman ef-Redžović“  tokom drugog dana ovog naučnog skupa predavanje o Čajangradu pod nazivom „Srednjovjekovna vojna utvrda Čajangrad“ će održati arheologinje Adisa Lepić i Lejla Bečar.

U sklopu znanstvenog skupa u suradnji s Arheološkim muzejom u Zagrebu održat će se 7. lipnja 2017. g. u 19 h otvorenje izložbe Srednjovjekovna fortifikacijska arhitektura – strukturne odrednice (materijal kamen i opeke) autora Ratka Ivanušeca (Konzervatorski odjel u Slavonskom Brodu, Uprava za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture RH) i dr. sc. Zorislava Horvata.

 

Komentari

komentara