“A&Bonus” d.o.o. Visoko, “Teve Varnost Elektronika” d.o.o. Visoko i obrt “Sintro” Visoko još jedni u nizu donatora JU “Dom zdravlja” Visoko


“A&Bonus” d.o.o. Visoko, “Teve Varnost Elektronika” d.o.o. Visoko i obrt “Sintro” Visoko još jedni u nizu donatora JU “Dom zdravlja” Visoko


 Danas je izvršena primopredaja značajnih količina neophodne opreme koja je donirana od strane visočkih firmi “A&Bonus” d.o.o. Visoko , “Teve Varnost Elektronika” d.o.o. Visoko i obrt “Sintro” Visoko, a na osnovu iskazanih konkretnih potreba JU “Dom zdravlja” Visoko.Tako je od danas naš Dom zdravlja bogatiji za novi  EKG aparat, 10 komada pulsnih oksimetara i 1000 komada zaštitnih FFP2 maski.
Ispred firme “A&Bonus” d.o.o. Visoko koja je donirala novi  EKG aparat, obratila se Amela Breščić Martinović  koja je izjavila da joj je zadovoljstvo i čast što mogu biti dio ove pozitivne priče jer je firma “A&Bonus” d.o.o. Visoko usmjerena ka njegovanju i jačanju odnosa i sa svakim pojedincem i sa lokalnom zajednicom te su ovakve aktivnosti prilika da doprinesemo našoj zajednici kako bi je unaprijedili, a posebno u segmentu koji se odnosi na zdravstvenu zaštitu i koji nam je u ovim teškim vremenima prioritet. “Želja bi mi bila da ovakve aktivnosti budu nastavljene i nakon pandemije”, izjavila je Breščić Martinović.
Direktor “Teve Varnost Elektronika” d.o.o. Visoko Kenan Handžić je izjavio da su privrednici koji su ranije donirali opremu za Dom zdravlja bili motivacija ove akcije. Napomenuo je da je oprema koju su danas donirali proizvod renomiranog brenda koji je vodeći u svijetu u proizvodnji zaštitne medicinske opreme.
Hamza Omanović ispred  “Sintro” obrt Visoko je rekao da smo u ovoj situaciji svi zajedno i da se svi trebamo potruditi da pomognemo našem medicinskom osoblju da bi se sve ovo što prije završilo.
Gradonačelnik Ganić je napomenuo da pomaganje lokalnoj zajednici od strane privrednika koji posluju u Visokom nije nikakva sadaka nego njihova društvena odgovornost te se zahvalio našim privrednicima koji su se stavili na raspolaganje da se u zajedničkoj saradnji nabavi tačno ono što je ciljano potrebno.  “U prethodnim godinama ovakva vrsta podrške je izostala jer nije bilo saradnje sa privrednim subjektima”, istakao je gradonačelnik Ganić.