A spletke će pogoditi upravo one koji se njima služe

A SPLETKE ĆE POGODITI UPRAVO ONE KOJI SE NJIMA SLUŽE

Dana 03.10.2018. godine kandidati SDA Visoko posjetili su Mauroviće, Džindiće i Tušnjiće. Tokom posjete družili smo se s građanima, te razgovarali o akatuelnoj političkoj situaciji i o lokalnim izborima koji će se desiti 07. oktobra 2018. godine.

Ova druženja s narodom su dokaz da će SDA ako Bog da pobijediti, jer imaju pobjedničku energiju.

Jasna poruka koja je protkana sa svih druženja jeste da ne trebamo praviti kalkulacije, trebamo birati Šefika Džaferovića za člana Predsjedništva i SDA za sve nivoe vlasti.

Ovo je naša zemlja i radit ćemo sve da pomognemo njen razvoj i  prosperitet!

Pored navedenog u prostorijama SDA Visoko održana je druga sesija priprema birača za provođenje izbora, a u cilju sprečavanja zloupotreba na dan izbora. Poseban osvrt je dat na broj glasačkih listića prilikom otvaranja biračkog mjesta, ubacivanje pojedinačnih glasačkim listića u glasačke kutijr, te kontrola zapakovanog materijala u kesa, prilikom dolaska izbornoj komisiji i čekanje u redu da se preda. Svako otvaranje kesa nakom upakivanja na biračkom mjestu je zloupotreba, a ista je krivično djelo.

Obzirom da se susrećemo s raznim spletkama, bit ćemo spremni na sve da odgovorimo sukladno važećim zakonskim propisima.

Na kraju radnog dana, imali smo gosta načelnika općine Kakanj gosp. Nermina Mandru, koji je kao nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BIH bio gost TV debate na RTV Visoko.

Pokazalo se da iskrena namjera ima prolaz kojem ni unaprijed pripremljene spletke ne mogu ništa!

SDA Visoko je ponosna na sve  kandidate SDA koji su učestvovali u debatama. Naši kandidati su bili kulturni, profesionalni, pošteni, stručni i vrlo jasni i precizni u komunikaciji. Nisu nikog vrijeđali, niti ogovarali. Naši kandidati su prepoznatljivi narodu, jer dolaze i liče na svoj narod!

#SNAGA NARODA