A-SDA u Podvincima: Želimo da mladi dobiju posao u BiH, a ne na zapadu

Na predizbornom skupu u visočkom naselju Podvinjci građanima su se predstavili kandidati Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA). Tokom svog obraćanja kandidat za gradonačelnika Visokog Dario Pekić, istakao je kako je važno da mladi dobiju posao u Bosni i Hercegovini a ne u zapadnim zemljama.

„Želim da sutra naša djeca dobiju posao u Bosni i Hercegovini a ne po zapadnim zemljama. Moramo se boriti za budućnost omladine i studenata. Samo borbom, htijenjem i iskrenom namjerom u svim segmentima života možemo možemo da postignemo zavidne rezultate“, istakao je Pekić.

Kandidatkinja za Gradsko vijeće Visoko Emina Ihtijarević, navela je kako se Dario Pekić svojim dosadašnjim inicijativama dokazao u svom radu.

“Imate priliku da se obratite kako Dariu Pekiću tako i svima nama sa listi A-SDA ukoliko imate određene probleme za koje ćemo pokušati pronaći rješenje. Svaka mjesna zajednica ima svoju specifične probleme. Nastojat ćemo da popravimo stanje na terenu samo ukoliko nam vi iste predočite. Želimo ih zajedno pokušati riješiti”, kazala je tokom svog obraćanja građanima Ihtijarević.

Nakon predizbornog skupa, građani naselja Podvinjci su kroz druženje sa kadidatima A-SDA govorili o svojim problemima sa kojima se svakodnevno susreću te zatražili adekvatna rješenja u bliskoj budućnosti.

A-SDA Visoko