A-SDA: Centralni predizborni skup u Zenici

Predizborni skup koji je održan na Trgu Alije Izetbegovića A-SDA je iskoristila kako bi upoznala potencijalne glasače, ali i sve građane Zenice o svojim ciljevima i ambicijama na narednim izborima te planovima u slučaju izborne pobjede. Prisutnima su se obratili nosioci lista za sve nivoe vlasti, dok je osnivač stranke Nermin Ogrešević pozvao prisutne da glasaju za kandidata za Predsjedništvo BiH Denisa Bećirovića.

Amra Jupić, koja se nalazi na drugoj poziciji za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona u svom obraćanju je građane Zenice pozvala da 7. oktobra ustanu i klanjaju sunnet, ali i da obave farz s olovkom tako što će izabrati najbolje i najčasnije koji ih nikada nisu izdali.

“Nije istina da nisi Bošnjak, ako nisi SDA”, poručila je Jupić.

Predsjednik A-SDA ZDK Ramo Isak večeras je s govornice u svom energičnom govoru kazao kako je došlo vrijeme promjene i nove vlasti te da je velika radost građana BiH što imaju izbore svake godine pa se nadležni odluče pokrpiti malo cesta i popraviti nekoliko stadiona.

“Da nemamo izbora, ne bismo ni ovo dobili od njih. Moramo odlučiti kojim putem želimo ići. Mi sve što smo radili i gradili, radili smo i gradili smo s našim novcima jer nemamo para iz budžeta. Mi smo privatnici, razumijemo politiku. Ovi što su 20 godina na vlasti i dvije godine ovog koji kaže da nije njihov, ja kažem da jest. Ništa nije urađeno od onog što nam je obećano. Ne smijemo dozvoliti da nam djeca napuštaju BiH i da postanemo država staraca. Neka oni napuste državu, a naša djeca će ostati s nama i boriti se za svoja radna mjesta”, poručio je Isak.

Osnivač A-SDA Nermin Ogrešević koji je ujedno i gradonačelnik Cazina je kazao kako je ovoj stranci samo potrebna prilika kako bi pokazali kako se država može voditi na pošten način.

U sklopu večerašnjeg predizbornog skupa predstavljeni su i kandidati za nivoe vlasti, a prisutne su zabavljali estradni umjetnici Denial Ahmetović, Nihad Fetić Hakala i brojni drugi.

Klix