A sada i zvanično: Vijećnica Melina Pirija je novi član A-SDA

U prisustvu predsjednika GO A-ASDA Visoko i aktuelnog ministra MUP-a ZDK Darija Pekića, potpredsjednika Arifa Hasića, te najužeg rukovodstva GO A-SDA Visoko Almira Bitića, Membrure Sirćo, Mirnesa Bečića i Emira Dizdara dosadašnja članica i vijećnica SBB-a u Gradskom vijeću Visoko, Melina Pirija, zvanično je pristupila ovoj stranci te će do kraja aktuelnog saziva Gradskog vijeća nastupiti kao vijećnica A-SDA Visoko.

U kratkoj izjavi za Visoko.co.ba nakon potpisa pristupnice Melina Pirija je kazala:

– Nisam imala nikakvih dilema oko prelaska u A-SDA, mislim da ću uz punu podršku ministra Pekića i predsjednika Kantonalnog odbora A-SDA ZDK gospodina Rame Isaka biti puno učinkovitija po pitanju rješavanja političkih pitanja i problema nacionalnih manjina. Ova stranka u Visokom ima perspektivu što se vidi i iz tri zadnja izborna ciklusa, odlučna sam i da budem na listi za naredne lokalne izbore i mislim da će A-SDA igrati značajnu političku ulogu u Visokom nakon novembarskih izbora zbog čega sam se i odlučila na ovaj potez.

Predsjednik GO A-SDA Visoko Dario Pekić također je komentarisao prelazak Meline Pirije u A-SDA.

– Svakim danom naše članstvo i baza su sve brojniji, ne izlazimo u javnost sa svim tim podacima, ali kada aktuelna vijećnica prepozna snagu A-SDA i odluči da nam pristupi onda je to politička vijest koju želimo da podijelimo sa visočkom javnošću. Želim istaći da u narednom periodu imamo još nekoliko iznenađenja kada je u pitanju jačanje kadra A-SDA na lokalnom visočkom nivou.

Podsjećamo, u novonastaloj situaciji A-SDA formalno sada ima tri vijećnika, dok SBB gubi Klub vijećnika. Melina Pirija je ne prošlim lokalnim izborima bila svojevrsna senzacija jer je sa osme poziije na listi uspjela izboriti jedan od dva mandata SBB-a sa osvojenih 451 glasom. Ovom najnovijom preraspodjelom snaga u Gradskom vijeću dolazi u pitanje i koaliciona većina, a kako znamo do lokalnih izbora zakonski bi trebale biti održane minimalno još četiri sjednice.

visoko.co.ba