SportOstali sportoviArgentina osvojila svoj prvi Davis Cup u istoriji

Argentina osvojila svoj prvi Davis Cup u istoriji

Pobjednik teniskog Davis Cupa za ovu sezonu je reprezentacija Argentine. U finalu koje se igralo u zagrebačkoj Areni, Argentinci su uspjeli napraviti veliki preokret nakon što su gubili sa 2:1, uoči posljednja dva singl meča. Činilo se da je sve riješeno kada je Marin Čilić poveo sa 2:0 u setovima protiv Juana Martina del Potra, ali se argentinski teniser uspio vratiti u meč i sjajnim preokretom je slavio sa 3:2 i svojoj reprezentaciji donio izjednačenje. O pobjedniku je odlučivao posljednji meč između Ive Karlovića i Federica Delbonisa, u kojem je Argentinac slavio bez problema sa 3:0 i tako donio prvi trofej Davis Cupa Argentini, nakon što je ova selekcija izgubila pet finala ovog takmičenja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE