SportNogometRizzoli priznao grešku kod gola Pjanića

Rizzoli priznao grešku kod gola Pjanića

U derbiju italijanske Serie A Milan je u subotu savladao Juventus sa 1:0. Meč u Milanu podigao je mnogo prašine u Italiji, gdje se još uvijek priča o poništenom golu Miralema Pjanića. Glavni sudija Nicola Rizzoli poništio je u 36. minuti mnogi će reći regularan pogodak našem reprezentativcu. Pjanić je zbog protesta dobio i žuti karton, jer se nije mogao pomiriti sa tom činjenicom.
Tri dana nakon utakmice glavna tema je i dalje trenutak iz prvog poluvremena, a sada se oglasio i Rizzoli.
“Stvar je u tome što se odluke na terenu donose istog momenta sa elementima kojima raspolažete u tom trenutku. Nakon meča je lako komentarisati svaku odluku sudije. Greške su sastavni dio ove igre i nakon njih mora se ići dalje”, izjavio je Rizzoli. Čini se da je Rizzoli ovom izjavom priznao svoju grešku.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE