Sastojci:
- 1,5 kg patlidžana
- 1 crveni luk
- 4 jaja
- 1 kiselo vrhnje
- 3 češnja češnjaka
- 1 čaša mineralne gazirane vode
- Vegeta
- čaša je od 2 dcl
- 1/2 kg kora za pitu
Priprema:
Patlidžane ogulite i narežite na sitne kockice u veću posudu. Posolite ih i izmiješajte i pustite da odstoje najmanje pola sata. Isjeckajte luk na kockice i stavite da se dinsta. Dodajte dobro ocijeđen patlidžan i dinstajte oko 15 minuta. Dodajte bijeli luk, kiselo vrhnje, umućena jaja i vegetu. Sve skupa dobro izmiješati.
Nauljiti tepsiju, staviti dvije kore pa nadjev i sve to ponavljati dok ima kora i nadjeva. Na vrhu neka bude kora. Sada izrezati pitu na kocke i preliti je mineralnom vodom. Zagrijati pećnicu na 200 C i peći pitu dok lijepo ne porumeni.
Posluživanje:
Uz jogurt ili neku salatu.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.