Sastojci:
- 600 g tikvica, opranih i naribanih
- 2 žlice maslinovog ulja
- ½ čajne žlice sušenog ružmarina ili grančice svježeg
- 1 češanj češnjaka, protisnutog
- 200 g Arborio riže
- ½ čajne žlice morske soli
- 100 ml kiselog vrhnja ili milerama
- malo crnog papra mljevenog
- 1 žlica kopra, sjeckanog, po želji
Priprema:
Ružmarin i češnjak kratko prepeći na maslinovom ulju da puste aromu, tikvice dodati i pirjati oko 5 minuta..
Rižu dodati, promiješati, posoliti.
Rižoto podlijevati vrelom vodom i uz stalno miješanje kuhati oko 10 minuta na laganoj vatri.
Vrhnje umiješati, popapriti i rižoto maknuti s vatre.
Posluživanje:
Po želji poslužiti posipano koprom, kao prilog uz meso ili samostalno uz salatu.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.