ZanimljivostiReceptiMale tajne: Rižoto s tikvicama

Male tajne: Rižoto s tikvicama

Sastojci:

  • 600 g tikvica, opranih i naribanih
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ½ čajne žlice sušenog ružmarina ili grančice svježeg
  • 1 češanj češnjaka, protisnutog
  • 200 g Arborio riže
  • ½ čajne žlice morske soli
  • 100 ml kiselog vrhnja ili milerama
  • malo crnog papra mljevenog
  • 1 žlica kopra, sjeckanog, po želji

Priprema:

Ružmarin i češnjak kratko prepeći na maslinovom ulju da puste aromu, tikvice dodati i pirjati oko 5 minuta..
Rižu dodati, promiješati, posoliti.
1Rižoto podlijevati vrelom vodom i uz stalno miješanje kuhati oko 10 minuta na laganoj vatri.
2Vrhnje umiješati, popapriti i rižoto maknuti s vatre.
3
Posluživanje:
Po želji poslužiti posipano koprom, kao prilog uz meso ili samostalno uz salatu.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE