SportNogometPoznati svi parovi četvrtfinala EP u Francuskoj

Poznati svi parovi četvrtfinala EP u Francuskoj

Utakmicom između Engleske i Islanda završena je osmina finala Evropskog prvenstva. Posljednji učesnik četvrtfinala je, sasvim iznenađujuće, reprezentacija Islanda, koja je slavila sa 2:1 i napravila historijski rezultat. Pred nama je četvrtfinale. Ostalo je još osam reprezentacija od kojih najmanje dvije niko nije vidio u ovoj fazi. Osim Islanda, tu je i Vels, pa i Poljska koja svakako nije bila u krugu favorita. Najveće reprezentacije Evrope također su zauzele svoje mjesto među osam najboljih, ako naravno izuzmemo Španiju i Englesku, koje su potpuno podbacile. Najatraktivniji četvrtfinalni duel odigrat će u subotu Njemačka i Italija. Prvo četvrtfinale se igra u četvrtak, a sastaju se Poljska i Portugal. U petak igraju Vels i Belgija, a u nedjelju Francuska i Island i svi mečevi se igraju od 21 sat.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE