Sastojci:
- 500 g bobičastog voća
- 250 g šećera
- 250 ml kisele pavlake
- 2 kesice šlag pjene
- 2 kašike šećera
Priprema:
U posudu staviti 500 g bobičastog voća (mogu to biti borovnice, kupine, ribizle, ali meni lično je najbolji sladoled od jagode i maline).
Jagode isjeckati. Ne presitno.
Dodati pavlaku.
Ujednačiti viljuškom. Usput još malo pritisnuti veće komadiće voća.
U drugoj posudi umutiti dva šlaga.
Ako želite slađi sladoled, dok mutite šlag dodajte još dvije kašike šećera.
Šlag i voće spojiti.
Ujednačiti mikserom.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.