Sastojci:
– 300 g čokolade za kuhanje
– 90 g bijele čokolade
– 100 g mliječne čokolade
– 0.5 dcl (50ml) slatkog vrhnja
– 0.2 dcl (20ml) čokoladnog likera
– 10 kom lješnjaka
Priprema:
Bijelu čokoladu izrezati što sitnije i staviti ju na paru da se otopi.
Uzeti male silikonske kalupe za kolače (oblik po želji).
Bijelu čokoladu izrezati na što sitnije komadiće i staviti na paru da se otopi. Nakon što se bijela čokolada otopi uzeti kašiku i dok je još vruća sipati u kalupe (računajte da će biti još čokolade da ne bi prepunili kalup) i to staviti da se ohladi u frižider.
Za to vrijeme otopite čokoladu za kuhanje sa malo ulja. Kada vam se čokolada istopila izvaditi kalupe iz frižidera i opet kašikom sipati čokoladu za kuhanje preko bijele čokolade, kistom pravite stijenke (čokolada za kuhanje). Opet računajte da će biti još čokolade i ne prepunjavajte kalupe! Ostavite u frižider da se ohladi.