ZDKPrivredaKakanjski proizvođači mlijeka ostvarili rekordnu proizvodnju

Kakanjski proizvođači mlijeka ostvarili rekordnu proizvodnju

U prvom kvartalu ove godine na području Kaknja zabilježena je značajna proizvodnja mlijeka, kada je otkupljeno 163.411 litara mlijeka.

Za one koji samo redovno kupuju mlijeko u trgovinama ova brojka malo kazuje, ali ako se zna da je prije dvije godine proizvodnja mlijeka na području Kaknja u toku jednog tromjesečja iznosila skromnih 15.000 litara onda se vidi značajan napredak u proizvodnji mlijeka.

U prvom kvartalu prošle godine u Kaknju je otkupljeno  133.525 litara, dok je u posljednjem kvartalu 2014.godine otkupljeno 94.441 litar. Povećana proizvodnja mlijeka u ovoj godini pokazuje i da proizvođači mlijeka imaju interes za proizvodnjom, te da svoje proizvode mogu plasirati na tržište.

“Vrijedan rad kakanjskih poljoprivrednih proizvođača i značajna pomoć koju im pruža Općina Kakanj već pokazuju vrhunske rezultate. Općinski podsticaj za proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka za prvi kvartal dobit će 77 proizvođača svježeg kravljeg mlijeka s područja Kaknja”, saopćeno je iz nadležne općinske službe.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE