BiHPolitikaSalva kritika na društvenim mrežama: Novi kandidat za načelnika Srebrenice je izdajnik

Salva kritika na društvenim mrežama: Novi kandidat za načelnika Srebrenice je izdajnik

Povratnici u Srebrenicu razočarani su izvjesnim Huseinom Husejnovićem, koji je najavio kandidaturu za načelnika u Srebrenici, na predstojećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, piše NAP.

Na društvenim mrežama pokrenuta je salva kritika. Husejnovića nazivaju pogrdnim imenima. Čak i izdajnikom. Neki od korisnika društvenih mreža smatraju da Husejnović razbija bošnjačko jedinstvo u općini u kojoj je prije 21 godinu počinjen genocid nad Bošnjacima.

O Husejnoviću se ne zna skoro ništa. Osim da je jutros u Općinsku izbornu komisiju donio kandidaturu na ovjeru. Sada mu je potrebno najmanje 200 potpisa građana, da bi njegova kandidatura bila validna. Ali, sudeći po reakcijama povratnika u Srebrenicu, teško da će Husejnović dobiti i tih 200 glasova.

Za načelnika Srebrenice sve probosanske stranke podržale su jedino Ćamila Durakovića, koji ovom općinom upravlja već četiri godine. I to uspješno. On je dobio podršku iz SDA, SDP BiH, Stranke za BiH, SBB-a i DF-a. Najava da bi Bošnjaci ipak mogli imati dva kandidata na izborima u Srebrenici, dočekana je sa nevjericom.

– Radi na destabilizaciji bošnjačkog korpusa. Najvjerovatnije po nečijoj direktivi – piše izvjesni Nedžad Osmančević.

– Sramota, mi sami sebi u stomak skaćemo – kaže Biba Ražić-Omeragić.

Izvjesna Samra Derlić vjeruje kako je Husejnović uzeo novac od Dodika, predsjednika RS-a.

Kandidat srpskih stranaka za načelnika u Srebrenici bit će Mladen Grujičić. Za Bošanjake je veoma važno da načelnik Srebrenice bude Bošnjak, koji će čuvati sjećanje na genocid koji je počinjen u ovoj općini. Ali, ukoliko glasači budu podijeljeni između Durakovića i drugog kandidata, vrlo je moguće da će na čelo Srebrenice doći načelnik iz reda srpskog naroda, piše NAP.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE