Jedna od najčešćih grešaka je kada tijesto prerano maknemo s topline. Da bi tijesto bilo podatno i dobro naraslo, mora se ostaviti dovoljno da “odmori”. Najbolje je tijesto rastezati rukama jer će tako ostati mekanije. Ako se počne povlačiti prilikom razvlačenja, to znači da mu treba još malo vremena da se odmori na sobnoj temperaturi.
Iako mnogi ljudi koriste kečap kao osnovu za pizzu, mnogo bolji izbor je domaći paradajz sos. Uz malo više truda, možete pripremiti sos koji će značajno poboljšati okus vaše pizze. Dovoljno je da pomiješate paradajz i začine po vlastitom ukusu, te ga premažete po tijestu.
Kada je pizza spremna za pečenje, važno je kako ćete je ispeći. Prvo, obavezno zagrijte pećnicu na najvišu temperaturu, kako bi pizza imala hrskavu koricu. Kada je pećnica dovoljno vruća, stavite pizzu i pecite je još oko 10 minuta. Ovaj korak je ključan za postizanje savršene pizze.
Prateći ove savjete, možete pripremiti ukusnu i kvalitetnu pizzu koja će zasigurno zadovoljiti sve ukuse.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.