ZanimljivostiTajna savršeno pečenog krompira krije se u jednostavnom triku

Tajna savršeno pečenog krompira krije se u jednostavnom triku

Kuhar Rich Harding otkrio je trik zahvaljujući kojem ćete svaki put uspjeti pripremiti pečeni krompir savršenog okusa.

Tajna je u tome da dodate prstohvat brašna i soli u vodu. Odabir kvalitetne vrste krompira je također ključan.

“Stavite krompir u posoljenu vodu. Kuhajte ga dok ne bude napola skuhan, ali da se ipak ne može gnječiti”, naveo je.

Dodao je kako prilikom cijeđenja preporučuje korištenje viljuške kako biste “napuhali” rubove da postignete hrskavost. Pospite prstohvat brašna preko krompira.

“Pecite ih na željenoj temperaturi. Ja ih uglavnom pečem na 220 stepeni Celzijusa. Ako pečete krompir na biljnom ili suncokretovom ulju, savjetujem vam da u posljednjih 10-ak minuta pečenja dodate malo putera”, kazao je.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE