Ako je riječ o dobro pečenoj pilećoj kobasici ili pečenoj piletini, ti proizvodi mogu trajati i do sedam dana, jer sadrže veću količinu natrijuma koji pomaže u očuvanju hrane.
Važno je napomenuti da način skladištenja piletine igra ključnu ulogu u njenoj trajnosti. Ostatke piletine uvijek treba staviti u frižider unutar dva sata od pripreme kako bi se spriječilo razmnožavanje bakterija. Također, meso je najbolje čuvati u hermetički zatvorenoj posudi ili plastičnoj vrećici, jer će to pomoći da se očuva njegova svježina i kvaliteta.
Ako primijetite da je piletina postala zelena, da ima neugodan miris ili je postala ljepljiva, to su jasni znakovi da je hrana pokvarena i u tom slučaju treba je odmah baciti.
S obzirom na sve ove savjete, pravilno skladištenje piletine može vam pomoći da uživate u njenim ostacima bez straha od trovanja.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.