BiHPredložen pritvor maloljetniku osumnjičenom da je iz vatrenog oružja povrijedio drugog maloljetnika

Predložen pritvor maloljetniku osumnjičenom da je iz vatrenog oružja povrijedio drugog maloljetnika

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za maloljetnika kojeg se sumnjiči da je jučer vatrenim oružjem ranio drugog maloljetnika u dvorištu Srednje škole metalskih zanimanja. Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke ili ponoviti krivična djela, a sumnjiči ga se za izazivanje opšte opasnosti, nanošenje lake tjelesne povrede i nedozvoljeno držanje oružja, navela je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE