Lokalne TemeCrna HronikaBrutalni napad u Visokom: Pet osoba optuženo za teško premlaćivanje sugrađanina

Brutalni napad u Visokom: Pet osoba optuženo za teško premlaćivanje sugrađanina

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv pet osoba iz Visokog zbog brutalnog napada koji se dogodio 10. januara ove godine. Optuženi su F.M., B.A., B.N., F.A. i M.B., od kojih je jedan ranije osuđivan, a ostali se do sada nisu sukobljavali sa zakonom.

Prema navodima optužnice, incident se odigrao oko 17:40 sati u mjestu V.P. u Visokom, kada je grupa optuženih izvršila planirani napad na sugrađanina Dž.V. Tužilaštvo tvreti da je napad bio unaprijed organizovan i izveden s namjerom nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

“Optuženi su na mjesto događaja došli u dva automobila, što ukazuje na planiranu prirodu napada,” navodi se u optužnici. “F.M., njegov sin F.A. i M.B. stigli su jednim vozilom, dok su B.N. i njegov sin B.A. došli drugim vozilom stranih registarskih oznaka.”

Posebno uznemirujuća je činjenica da je žrtva namamljena na mjesto napada. F.M. je, prema navodima tužilaštva, pozvao Dž.V. na lokaciju pod izgovorom rješavanja “ranijeg nesporazuma”. Međutim, umjesto razgovora, Dž.V. je dočekala grupa napadača.

Brutalnost napada opisana je u detalje u optužnici. Nakon što je žrtva izašla iz svog vozila, F.A. je prišao i snažno ga udario zatvorenom pesnicom u predjelu nosa, od čega je Dž.V. pao na asfalt. Ostali optuženi su se tada pridružili napadu, udarajući žrtvu nogama i rukama po cijelom tijelu.

Posljedice napada su bile teške. Medicinskom dokumentacijom potvrđene su tri teške tjelesne ozljede:
– Prelomi na očnim orbitama (obostrano bez pomaka ulomaka)
– Prelom tri zuba
– Prelom nosnih kostiju i nosne pregrade sa pomakom ulomaka

“Nakon brutalnog premlaćivanja, svi napadači su pobjegli sa lica mjesta, ostavljajući teško povrijeđenog Dž.V. na asfaltu,” ističe se u optužnici.

Tužilaštvo je kvalifikovalo ovo djelo kao tešku tjelesnu ozljedu iz člana 172. stav 1. u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Suđenje se očekuje u narednom periodu, a optuženim osobama, ukoliko budu proglašene krivim, prijete značajne zatvorske kazne zbog težine počinjenog krivičnog djela i načina na koji je izvršeno.

N. K. // Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE