SportKošarka(VIDEO) Domaći poraz Denvera protiv Oklahome

(VIDEO) Domaći poraz Denvera protiv Oklahome

Košarkaši Denver Nuggetsa, predvođeni prošlosezonskim MVP-jem Nikolom Jokićem, pretrpjeli su visok poraz (87:102) protiv Oklahome pred domaćim navijačima, u prvom susretu nove sezone NBA lige.

Jokić i Christian Braun ubacili su po 16 poena za domaću ekipu, dok je Shai Gilgeous-Alexander postigao 28 poena za Oklahomu.

Branitelji naslova iz Bostona ostvarili su već drugu pobjedu u sezoni, ovaj put u gostima pobijedivši Washington Wizardse sa 122:102. Jaylen Brown je postigao 27 poena, dok je Jayson Tatum dodao 25 poena i 11 skokova za pobjedu Celticsa, a Derrick White je ubacio 19 poena.

Najbolji strijelac Wizardsa bio je Jordan Poole sa 26 poena.

Slovenska košarkaška zvijezda Luka Dončić u dresu Dallas Mavericksa na svom terenu je savladao ekipu San Antonio Spursa sa 120:109. Dončić je bio najbolji igrač domaće ekipe sa 28 poena, deset skokova i osam asistencija. Nova akvizicija, Klay Thompson, pridonio je pobjedi sa 22 poena, uključujući šest trojki.

Košarkaši Dallasa, koji su prošlu sezonu završili kao viceprvaci nakon poraza od Bostona, sigurnom su igrom dobili ovaj dvoboj teksaških ekipa. Osim Dončića, u domaćem dresu se na svom debiju istaknuo i Thompson, koji je uz poene dodao sedam skokova i tri ukradene lopte. Veteran Kyrie Irving dodao je 15 poena.

Zvijezda San Antonija, Victor Wembanyama, postigao je 17 poena, uz dosta loš procenat šuta.

– rezultati:
Washington Wizards – Boston Celtics 102:122
Dallas Mavericks – San Antonio Spurs 120:109
Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder 87:102
Sacramento Kings – Minnesota Timberwolves 115:117.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE