Lokalne TemeEmir Vračo: Puštena u funkciju dva stacionarna radara u Visokom u mjestima...

Emir Vračo: Puštena u funkciju dva stacionarna radara u Visokom u mjestima Donja Zimča i Gornje Rosulje

Ukupna vrijednost ove investicije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je 252.000 KM i ova investicija predstavlja značajan korak ka poboljšanju sigurnosti u saobraćaju.
Uvođenjem novih radara, očekuje se smanjenje brzine vožnje i povećanje svijesti vozača o važnosti pridržavanja saobraćajnih propisa. Ovi uređaji će doprinijeti smanjenju saobraćajnih nesreća, a time i zaštiti života i imovine građana.
Sigurnost na putevima jedan je od prioriteta svake zajednice, a postavljanjem radara, Visoko postaje korak bliže sigurnijem i odgovornijem saobraćaju. Ova inicijativa također pokazuje predanost vlasti unapređenju uslova života i zaštiti svih učesnika u saobraćaju.
“Očekujemo da će nova tehnologija donijeti pozitivne rezultate i da će vozači biti motivisani da voze pažljivije, čime ćemo zajedno raditi na stvaranju sigurnijeg okruženja za sve nas” istakao je ministar Emir Vračo.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE