Lokalne TemeNastupi Visočanina Bartolomeja Stankovića u Bihaću

Nastupi Visočanina Bartolomeja Stankovića u Bihaću

U saradnji sa JU Umjetnička škola “Nusret Keskin-Braco” Bihać, pijanist Bartolomej Stanković, profesor na Katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, održat će koncert klasične muzike “Putovanje u dubine duše” u Bihaću. Koncert će biti održan u utorak, 29. oktobra 2024. godine u sali Muzeja I. zasjedanja AVNOJ-a u Bihaću sa početkom u 19 sati, ulaz slobodan.

Na programu koncerta “Putovanje u dubine duše” su Fantazija u c-molu K.V. 475 austrijskog kompozitora Wolfganga Amadeusa Mozarta (1756. – 1791.), Sonata u cis-molu op.27 br.2 “Sonata quasi una Fantasia” njemačkog kompozitora Ludwiga van Beethovena (1770. – 1827.) i monumentalna Sonata u h-molu S.178 mađarskog kompozitora Franza Liszta (1811. – 1886.). Posebnost programa su djela Faruka Mehića (2002.), mladog kompozitora iz Bihaća, jednog od najperspektivnijih mladih kompozitora Bosne i Hercegovine, koji je posebno za koncert “Putovanje u dubine duše” napisao novu kompoziciju.

U okviru trodnevnog gostovanja, profesor Bartolomej Stanković će održati majstorsku radionicu (masterclass) za učenike klavira JU Umjetnička škola “Nusret Keskin-Braco” Bihać, s kojima će u srijedu, 30. oktobra 2024. godine prirediti muzički igrokaz “Priča o Bachu”. Igrokaz će, kao i koncert, biti održan u sali Muzeja I. zasjedanja AVNOJ-a u Bihaću sa početkom u 19 sati, ulaz slobodan.

Realizaciju koncerta su podržali DresscodeBH, JU “Umjetnička škola “Nusret Keskin-Braco” Bihać, Muzej I. zasjedanja AVNOJ-a u Bihaću, Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i ciklus koncerata “Maestro”.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE