SportKošarka(VIDEO) Otac i sin James za povijest, Celticsi pregazili Knickse

(VIDEO) Otac i sin James za povijest, Celticsi pregazili Knickse

Krenula je nova NBA sezona. Najviše pozornosti privukao je ogled Los Angeles Lakersa i Minnesota Timberwolvesa jer je ispisana povijest – po prvi puta na parketu su u istoj momčadi bili otac i sin. Lakersi su svladali Timberwolvese Lakersi su slavili 110:103, dok je prvak Boston bio uvjerljiv protiv New York Knicksa, bilo je 132:109.

Lebron James i Bronny James zaigrali su na parketu po prvi puta četiri minute prije kraja druge četvrtine, uz velike ovacije navijača na tribinama.

Kao što znamo, “King James”, sada 39-godišnjak, legenda je NBA lige i košarke općenito, a Bronny James je bio izbor Lakersa u drugoj rundi drafta proteklog ljeta.

Lebron je postigao 16 koševa. Bronny je na terenu proveo samo tih 2:41 minuta i za to vrijeme upisao jedan skok u dva promašaja iz igre, jedan za dva i jedan za tri.

No nastup dvojca ostao je u sjeni fantastičnog Anthonyja Davisa koji je postigao 36 koševa uz 16 skokova i četiri asistencije.

JJ Redick debitirao je kao glavni trener na klupi Lakersa.

Anthony Edwards bio je najbolji kod Minnesote, postigavši 27 koševa. Julius Randle postigao je 16 uz devet skokova dok je Donte DiVincenzo postigao deset.

– Obitelj je uvijek bila na prvom mjestu. Izgubio sam mnogo vremena zbog ove lige i zato je ovaj trenutak u kojem sam na svom radnom mjestu mogao raditi sa svojim sinom jedan od najvećih darova koje sam dobio od Onoga gore i zato ću ga pokušati maksimalno iskoristiti, kazao je LeBron James po završetku susreta.

Nakon što su podigli novu zastavu NBA prvaka pod svod dvorane, svoju ukupno 18., branitelji naslova Celticsi uvjerljivo su u svom Gardenu nadigrali Knickse prvenstveno zahvaljujući fenomenalnoj šuterskoj večeri.

Već nakon prvih 12 minuta bilo je 43-24 za Celticse, tih 19 razlike je bilo i na poluvremenu (74-55), da bi se u zadnjih 12 minuta ušlo s rezultatom 113-87 te je pitanje pobjednika bilo odlučeno.

Celticsi su s 29 pogođenih trica izjednačili NBA rekord Milwaukee Bucksa iz prosinca 2020. godine, čak je sedam domaćih igrača pogodilo bar jednu tricu, posljednja je stigla 8:54 minuta prije kraja, no u preostalom vremenu unatoč očiglednoj želji za postavljanjem apsolutnog rekorda nisu uspjeli zabiti i 30., promašili su svih preostalih 13 šutova s distance.

Najbolji u domaćim redovima bio je Jayson Tatum s 37 ubačaja, od toga osam trica, uz 10 asistencija, Derrick White je dodao 24, a Jaylen Brown 23. Kod Knicksa su po 22 poena ubacili Jalen Brunson i Miles McBride.

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE