SportTenis(VIDEO) Thiem odigrao posljednji meč u karijeri

(VIDEO) Thiem odigrao posljednji meč u karijeri

Talijanski tenisač Luciano Darderi pobijedio je Austrijanca Dominica Thiema 7-6(6), 6-2 u prvom kolu dvoranskog ATP turnira u Beču čime je završila karijera Thiema.

S 31 godinom na leđima Thiem je došao do kraja igračkog puta, s tim da se očekivalo kako će tijekom karijere ostaviti i dublji pečat u svijetu tenisa nego što jest. No, posljednjih godina se neuspješno borio s mogućim povratkom u svjetski vrh, a sve nakon teških ozljeda koje su ga odvukle prema mirovini.

Thiem je tako karijeru okončao s jednim Grand Slam naslovom. Pobijedio je na US Openu 2020. godine, u finalu je svladao Nijemca Alexandera Zvereva nakon što je gubio 0-2 u setovima. Još je tri puta bio korak blizu osvajanja Grand Slam trofeja, ali je gubio u finalima Roland Garrosa 2018. i 2019. godine, te je poražen u finalu Australian Opena 2020. godine. Na pariškoj zemlji u oba je finala gubio od Rafaela Nadala, a u Melbourneu od Novaka Đokovića.

Thiem je osvojio 17 ATP turnira tijekom karijere, a najbolji plasman na ATP ljestvici bilo mu je treće mjesto.

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE