SportKošarkaPočinje nova sezona

Počinje nova sezona

Nova sezona NBA lige kreće večeras, tačnije rano ujutro po našem vremenu. Najatraktivniji mečevi, kao i dosad, bit će u ekskluzivnom prenosu na TV Arena Sport.

Aktuelni prvaci Boston Celticsi započinju odbranu titule utakmicom u svom TD Gardenu protiv New Yorka. Domaćin je i dalje prvi favorit za osvajanje naslova, iako bi im Knicksi trebali biti veliki konkurenti u Istočnoj konferenciji.

Ekipa iz New Yorka odradila je veliki trade u predsezoni, u klub je stigao centar mekane ruke Karl-Anthony Towns. Međutim u ovoj utakmici je favorit sasvim jasan, Boston je i dalje ekipa koju treba pobijediti u NBA ligi.

Utakmica počinje u 1:30 sati (Arena 1 Premium).

U drugom meču nove sezone Minnesota Timberwolvesi našeg Luke Garze gostuju Los Anegeles Lakersima. Upravo je Minnesota odradila pomenuti trade s New Yorkom, novi igrači Vukova postali su Julius Randle i Donte DiVincenzo. Lakersi su, pak, na draftu izabrali sina LeBrona Jamesa i bit će interesantno vidjeti da li će Bronny imati nekih zajedničkih minuta s ocem u ovom duelu.

Susret počinje u 4 sata ujutro (Arena 1 Premium).

Tvareasport.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE