SportAuto-Moto(VIDEO) Marquez slavio u Australiji

(VIDEO) Marquez slavio u Australiji

Šesterostruki MotoGP svjetski prvak u motociklizmu Španjolac Marc Marquez osvojio je Veliku nagradu Australije nakon zadivljujuće borbe sa sunarodnjakom Jorgeom Martinom, koji je povećao prednost u prvenstvu ispred Talijana Francesca Bagnaije.

Dvojica Španjolaca dominirala su utrkom na stazi Phillip Island, upustivši se u žestoku bitku koja je nakraju otišla na stranu vozača Ducati-Gresinija, koji je kroz cilj prošao gotovo sekundu ispred vodećeg u ukupnom poretku.

Iskusni Marquez je loše startao u utrku jer je neposredno prije starta morao skinuti je jednu od plastičnih zaštita s vizira koja mu se zaglavila ispod stražnjeg kotača, zbog čega je spektakularno proklizao. Ipak, Marquez se vratio u utrku i nakraju slavio, dok je Bagnaija bio treći.

– Uvijek se nešto mora dogoditi, prisjetio se lošeg starta 31-godišnji Marquez, objašnjavajući problem:

– Nikad ne skidam zaštitu vizira na startu utrke. Morao sam jer je na njoj bila velika mrlja, a onda mi je ispala. Pokušao sam ga ukloniti, ali nije išlo. Kad sam otpustio kvačilo, guma je vrtila u prazno. Ne znam gdje sam bio u prvom zavoju, ali prestigao sam puno trkača. Nisam mislio da ću uhvatiti Martina, ali nakon pet, šest krugova osjećaj na stazi je bio bolji. Vrlo sam sretan zbog ove pobjede, znam da sam Martin vodio cijelu utrku, ali iza njega sam malo više štedio na gumama za posljednje napade.

Marc Marquez više ne može parirati najboljima u ukupnom poretku. Međutim, nakon subotnje pobjede u sprintu, Martin je Bagnaiijevim drugim mjestom osvojio dodatna četiri boda i sada ima 20 bodova prednosti tri utrke prije kraja. Marquez na trećem mjestu zaostaje 79 bodova.

U klasi moto2 slavio je Španjolac Fermin Aldeguer ispred sunarodnjaka Arona Caneta i Australca Senne Agiusa. U najslabijoj klasi najbolji je bio Kolumbijac David Alonso koji je već ranije osigurao naslov svjetskog prvaka. Slavio je ispred Španjolaca Daniela Holgada i Adriana Fernandeza.

Do kraja sezone trkačima su ostale još tri utrke. Prvo sljedeći vikend u Buriramu, Tajland, a zatim su u studenom utrke u Maleziji i Valenciji.

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE