BiHImenovanje UO RTVFBiH odloženo do daljnjeg, čeka se stav Veleposlanstva o Krešiću

Imenovanje UO RTVFBiH odloženo do daljnjeg, čeka se stav Veleposlanstva o Krešiću

Nastavak procedure imenovanja Upravnog odbora Federalne televizije je na čekanju do daljnjeg. Ne zbog toga što se želi ispoštovati postojeći Zakon o Javnom RTV servisu koji predviđa imenovanje svake godine po jednog člana, već, zanimljivo, u Komisiji za izbor i imenovanja Federalnog parlamenta čekaju na stav Američkog veleposlanstva. I to o kandidatu Zoranu Krešiću.

Važno je podsjetiti da je riječ o čovjeku kojeg favorizira HDZBiH, a koji je obilježen nizom sporniih stavova poput onog da treba vratiti samoproglašenu Herceg-Bosnu.

Da čekaju na stav Američkog veleposlanstva za Raport je potvrdio predsjednik Komsije Rasim Smajlović, poručivši kako sada ne zna što dalje.

No, podsjećamo predsjednika Smajlovića da je stav Ambasade SAD-a odavno poznat. Ali ponovit ćemo: Ne samo da su stavovi Krešića opasni i antidejtonski već ga, po mišljenju Veleposlanstva, čine nekvalificiranim za bilo koju funkciju u javnom RTV servisu. Stoga je, možda, bolje pitanje zašto i ko toliko inzistira na njegovu imenovanju?

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE