(VIDEO) Alen Hrbinić singlom “Ne budi me” najavio novi album

2

“Ne budi me” je naziv nove pjesme Alena Hrbinića, kojom naš pjevač najavljuje izlazak novog albuma.

“Priđi mi polako, kada zora svane, jer sve mi se čini, da su manje rane. Kad me kiša budi, nisam onaj stari, premalo je riječi da se nešto slavi”, pjeva u novoj pjesmi Alen Hrbinić koji nastupa pod umjetničkim imenom Rossi.

Muzika i tekst djelo su Asima Haračića, dok miks i produkciju potpisuje Džemo Novaković. Na pjesmi je radila vrhunska ekipa muzičara koju čine Edo Krilić, Daria Hodnik, Asim Haračić, Dado Marinković, Džemo Novaković-Bass.

Spot, koji je sniman u Sarajevu, režirao je Anis Mujanović, a u njemu se, pored Alena Hrbinića, pojavljuje balerina Ivona Spahić.

– Svaka nova pjesma je korak naprijed u karijeri, a izdavanje albuma je nešto za što živim. Nadam se da će moje pjesme naći put do publike u BiH, ali i širom regiona. Izdavač je Hayat Production sa kojim sarađujem već dugi niz godina, a uskoro ćemo znati više detalja oko promocije novog albuma – kaže Alen Hrbinić Rossi.

Pjevač će u narednom periodu učestvovati na nekoliko festivala, a prvi u nizu je Makfest u Štipu u Makedoniji, koji se održava 25. oktobra.