SportNogometIzraelska momčad odustala od susreta protiv juniora Sarajeva

Izraelska momčad odustala od susreta protiv juniora Sarajeva

Izraelski fudbalski klub Maccabi Petah Tikva je ”zbog sigurnosnih razloga morao otkazati dvomeč protiv juniora Sarajeva u okviru UEFA-ine Lige prvaka”.

“Zbog žrijeba Lige prvaka mladih protiv ekipe Sarajeva iz Bosne i Hercegovine, zemlje u koju postoji upozorenje za putovanje zbog rata, omladinski tim s velikom tugom prisiljen je odustati od učešća u ovosezonskom takmičenju”, navedeno je na profilu kluba na društvenim mrežama.

Izraelski tim je navodno tražio posebne uslove zbog zabrinutosti za sigurnost, što je odbijeno.

Zbog ratnog stanja u Izraelu obje utakmice su trebale biti odigrane u Sarajevu. S obzirom da je izraelski tim odustao, ekipa Sarajeva će nastaviti takmičenje u trećem kolu, gdje će se sastati s boljim iz duela turskog Trabzonspora i Budućnosti iz Podgorice.

Federalna.ba / AA / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE