ZDKMinistar unutrašnjih poslova ZDK upriličio prijem, te čestitao na uspješno provedenoj policijskoj...

Ministar unutrašnjih poslova ZDK upriličio prijem, te čestitao na uspješno provedenoj policijskoj akciji kojom prilikom je pronađena veća količina opojne droge

Dana 17.10.2024. godine, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo i policijski komesar Uprave policije Admir Gazić su u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, organizovali prijem za policijske službenike Policijske uprave I, koji su dana 10.10.2024. godine, proveli uspješnu policijsku akciju usmjerenu na suzbijanje i preveniranje neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanje i procesuiranje lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.

U okviru naznačenih aktivnosti, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su u skladu sa prikupljenim operativnim saznanjima, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici, dana 10.10.2024. godine, u jutarnjim satima, izvršili pretres kuće i pratećih objekata koji se nalaze u ulici Hadžije Mazića, a koje koristi lice Č.D. (1990) iz Zenice, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 980,05 grama praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin (speed) i 243,45 grama biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Analizirajući pomenutu policijsku akciju, ministar Vračo i komesar Gazić su istakli da ovakvi primjeri profesionalnog postupanja i djelovanja policijskih službenika stvaraju osjećaj sigurnosti kod građana i doprinose povećanju povjerenja cijele zajednice u policiju. Također, naglasili su da policijski službenik mora biti odlučan, hrabar i profesionalan, te da samo takav službenik može steći uvažavanje i respekt, kako kolega i rukovodilaca, tako i zajednice koju štiti, što su policijski službenici koji su učestvovali u ovoj akciji svojim primjerom i potvrdili.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona ostaje dosljedna svojoj misiji, a to je zaštita života, lične i imovinske sigurnosti građana, te odlučna u snažnoj borbi protiv svih vidova nezakonitog i nedozvoljenog ponašanja, što će kontinuirano provoditi i u narednom periodu, zajedno u saradnji sa građanima.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE