Lokalne TemeUdruženje “Srcem zajedno“ - pokretač buđenja svijesti javnosti o značaju preventivnih pregleda...

Udruženje “Srcem zajedno“ – pokretač buđenja svijesti javnosti o značaju preventivnih pregleda i važnosti brige o zdravlju

Udruženje žena oboljelih od karcinoma “ Srcem zajedno “ sa sjedištem u Visokom egzistira od januara 2023. godine, a osnovano je s ciljem pokretanja i podizanja svijesti, posebno kod ženske populacije o značaju redovnih preventivnih pregleda. Od samog osnivanja svojim djelovanjem i misijom, kroz različite inicijative, projekte, radionice, edukacije, svakodnevno nastoji potaknuti i animirati javnost koliko je važna briga o zdravlju, obavljajući redovne preventivne preglede, ali i s jasnom porukom da bolest nije kraj.

Udruženje broji 270 čIanica, 44 onkoloških pacijentica, i konstantno taj broj članica raste. I zaista “Srcem zajedno“, njihova borba je i naša borba, srcem i nesebično pružajući podršku za svaku oboljelu ženu, za svaku ženu koja je prebrodila ovu bitku, i za svaku zdravu ženu. A svima je zajednička ljubav, snaga  i briga, i upravo te emocije i osobine svaka žena trebala bi posvetiti, prije svega sebi, jer zdravlje je vrijednost koja nema cijenu, a briga o istom je najljepši poklon koji možete darovati sebi.

Grad Visoko finansijski podržao projekat “ Preventivni pregledi žena iznad 18 godina “

Da nisu same, pokazao je i Grad Visoko sa gradonačelnikom mr. sci Mirzom Ganićem, koji je podržao i finansirao jedan od najznačajnijih projekta od kada djeluje Udruženje. Projekat “ Preventivni pregledi žena iznad 18 godina “ finansiran je od strane Grada Visoko u iznosu od 30. 000,00 KM s intencijom povećanja sredstava. U toku ovog projekta metodom mamografije i ultrazvučnim pregledom dojki pregledano je 340 žena, različite starosne dobi, koje su se rado odazvale pozivu, a njihova zahvalnost i zadovoljstvo na realizaciji jedne ovakve ideje samo potvrđuju činjenicu o pozitivnom djelovanju i radu Udruženja, te važnosti podrške od strane lokalne samouprave. Pregledi su obavljeni u savremenoj poliklinici, koja je opremljena modernim uređajima, sa ljubaznim i stručnim osobljem, uz organizovan prijevoz. Tako da je svakoj ženi posvećena podjednaka pažnja, podrška i savjet. Ogroman odziv žena, kao i onih koji nisu mogle biti dio ovog projekta, zbog ograničenih novčanih sredstava, je potreba i poziv nadležnim institucijama, društveno odgovornim kompanijama, pojedincima, koji imaju motiv i viziju da podrže rad Udruženja, koje će ovakve i slične projekte moći realizovati redovno i u kontinuitetu, obuhvatajući veći broj žena.

Našom podrškom pokažimo da nisu same i podržimo rad Udruženja “Srcem zajedno“.

Udruženje “Srcem zajedno“, predvođeno predsjednicom doktoricom Aidom Lopo, kroz svoju misiju pokazalo je da dopire do velikog broja žena, te je neophodno da se njihov trud, rad i kreativnost podrže. Bitno je istaknuti da njihove aktivnosti nisu usmjerene samo prema oboljelim ženama, nego posebno uključuju i zdrave žene stavljajući akcenat na činjenicu da je prevencija najbolji faktor očuvanja zdravlja svakog pojedinca.

Podržite ih dobrovoljnim prilozima, budite dio aktivnih članova Udruženja tako što ćete se učlaniti.

Njihovi proizvodi su sa prepoznatljivim logom Udruženja, koji simbolizuje ljubav, toplinu i pažnju. Budite humani te iskoristite priliku da izaberete nešto iz njihove ponude, jer im je vaša podrška izuzetno važna i dragocijena. I ne samo to, svaki proizvod koji je kreiran, osmišljen s puno ljubavi, podiže svijest o značaju preventivnih pregleda, što je put ka jačoj i zdravijoj zajednici. Put ka jačanju svih nas.

Podržite ih tako što ćete za sebe ili vaše najmilije izabratimajcu, olovku, ceker, bocu, rokovnik, sa njihovim prepoznatljivim logom i porukom, jer time podržavate i rad Udruženja.

“ Da… ona poznaje bol, ali ona je snaga, njeno srce ne zne drugačije “, A.R. Asher

Budimo svi dio njihove ružičaste priče, njihove borbe i želje za ozdravljenjem, želje za životom, svojom podrškom dokažimo da nisu same, jer to je najmanje što im mi kao zajednica možemo pomoći…

Amela Jusufović / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE