Lokalne TemePozitivno VisokoAmbasador BiH u Indoneziji Armin Limo predao akreditivna pisma predsjedniku Singapura

Ambasador BiH u Indoneziji Armin Limo predao akreditivna pisma predsjedniku Singapura

Visočanin Armin Limo, ambasador BiH u Republici Indoneziji, je 15.10.2024.godine u Predsjedničkoj palati u Singapuru predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Singapur gospodinu Tharman Shanmugaratnam čime je zvanično akreditiran za nerezidentnog ambasadora BiH u Republici Singapur sa sjedištem u Džakarti, Indonezija.

U kraćem razgovoru nakon predaje akreditivnih pisama, konstatirano je da Singapur i BiH imaju dobre političke odnose bez otvorenih pitanja koje, nažalost, još uvijek ne prate dovoljno razvijeni ekonomski odnosi. Sugovornici su istakli potrebu unaprijeđenja tih odnosa za čime postoji sprmenost i potencijali na obje strane. U tom kontekstu, posebno su istaknuti turizam, obrazovanje i IT sektor.
Ambassador je upoznao predsjednika Singapura o namjeri predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića da posjeti Indoneziju u skoroj budućnosti i predložio posjetu dr. Bećirovića Singapuru u istom periodu s čime se predsjednik Singapura sa zadovoljstvom složio.
Visoko.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE