SportDržavni TimPoraz Zmajeva od Mađarske

Poraz Zmajeva od Mađarske

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na stadionu “Bilino polje” u Zenici od Mađarske rezultatom 1:2 (0:1) u okviru 4. kola grupe A3 UEFA Lige nacija.

Već nakon 30 sekundi Zmajevi su prvi put ozbiljnije zaprijetili. Jusuf Gazibegović je “probio” odbranu Mađarske, ali u petercu nije bilo nikoga ko bi njegov centaršut sproveo u mrežu. Nakon 10 minuta igre i Mađari su zaprijetili, ali je udarac Barnabasa Varge dobro postavljeni Nikola Vasilj uspio da zaustavi. U 13’ nakon jednog kornera Bendeguz Bolla je snažno iz voleja šutirao sa preko 20 metara, ali je Nikola Vasilj odlično intervenisao.

Samo minut kasnije lijepa akcija naše reprezentacije po lijevoj strani, kombinovali su Sead Kolašinac i Haris Hajradinović, koji je dodao do Benjamina Tahirovića, čiji udarac sa 16 metara odlazi samo nekoliko centimetara pored gola. U 38’ minutu Mađari su izveli brz kontranapad, a udarac Rolanda Sallaja odlazi pored gola. Mađarska je do vođstva došla u 38’. Zsolt Nagy je imao previše prostora na lijevoj strani, a njegov centaršut Dominik Szoboszlai pretvara u pogodak. U prvom minutu sudijske nadoknade Edin Džeko se izborio za udarac, ali lopta odlazi preko gola.

U 49’ nakon kontakta rezerviste Naila Omerovića i Zsolta Nagyja, sudija Anthony Taylor je pokazao na „bijelu tačku“, a siguran realizator bio je kapiten Mađarske Dominik Szoboszlai. Ponovo je naš kapiten uspio da dođe do prilike za udarac u 65’, ali je golma Mađarske još jednom bio na pravom mjestu. U 71’ nakon slobodnog udarca koji je sa desne strane izveo Haris Hajradinović, Edin Džeko je pokušao petom na nadmudri golmana Mađarske, ali je Denes Dibusz i ovaj put izašao kao pobjednik.

U drugom susretu ove grupe koji je igran u Munchenu, Njemačka je savladal Nizozemsku sa 1:0 u Minhenu. Nakon četiri odigrana kola, na tabeli vodi Njemačka sa 10 bodova, Nizozemska i Mađarska imaju po 5, a Bosna i Hercegovina 1 bod.

U sljedećem kolu, koje je na rasporedu u 16. novembra, sastaju se Njemačka – Bosna i Hercegovina i Nizozemska – Mađarska.

Nfsbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE