BiHLokalni izbori 2024Analiza // NiP će imati više za jednog vijećnika u Gradskom vijeću...

Analiza // NiP će imati više za jednog vijećnika u Gradskom vijeću Visoko u odnosu na izbore iz 2020.godine

Prije četiri godine na lokalnim izborima u Visokom NiP je prvi puta bio na izborima i osvojio 737 glasova što je bilo dovoljno za jedan mandat koji je osvojio Suad Agić sa 276 glasova. Kasnije će Agić napustiti NiP i nastaviti djelovati kao samostalni i nezavisni vijećnik, a NiP će nestati iz zakonodavne vlasti.

Na krilima odličnog izbornog rezultata na Opštim izborima 2022.godine kada su pobijedili na 21 biračkom mjestu od njih ukupno 52, ova stranka je ušla sa velikim ambicijama na nedavno završenim lokalnim izborima. Međutim ovoga puta niti na jednom biračkom mjestu nisu pobijedili. Sa ukupno osvojenih 1.170 glasova osvojili su dva vijećnička mandata i to kao nosilac liste Emir Osmanbašić (351) i Faris Lemeš (240).

NiP je na proteklim izborima imao i svog kandidata Mirnesa Fatića koji je osvojio 761 glas.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE