BiHAdis Cigura u pritvoru nakon što je brutalno pretukao suprugu

Adis Cigura u pritvoru nakon što je brutalno pretukao suprugu

U Bosni i Hercegovini je zabilježen novi slučaj brutalnog premlaćivanja žene. I to doslovno. Društvene mreže preplavio je snimak koji prikazuje fizički napad na pjevačicu Aldinu Bajić, za koji je osumnjičen njen suprug Adis Cigura. Snimak je nastalo u njihovom domu, a osim njih dvoje, na njemu se nalazi još jedna osoba. Cigura je uhapšen i smješten u pritvor, dok se žrtva nalazi pod ljekarskim nadzorom. Agencija za ravnopravnost spolova u saradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine izdala je saopćenje povodom ovog incidenta u kojem su najoštrije osudili nasilje nad ženama i ukazali na potrebu hitne reakcije društva i institucija s ciljem suzbijanja ovog problema. Oglasila se i Aldina Bajić, koja je javnost zamolila da ne dijeli snimak premlaćivanja.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE