SportTenisRafael Nadal potvrdio odlazak u igračku mirovinu

Rafael Nadal potvrdio odlazak u igračku mirovinu

Španjolski tenisač Rafael Nadal, osvajač 22 Grand Slam naslova u karijeri, objavio je da se povlači iz profesionalnog tenisa na kraju ove sezone.

Legendarni 38-godišnjak odigrat će svoj posljednji turnir za Španjolsku na Davis Cup finalu u Malagi ovog studenog.

U emotivnoj video poruci objavljenoj u četvrtak, Nadal je poručio:

– Ovdje sam da vas obavijestim da se povlačim iz profesionalnog tenisa. Stvarnost je da su to bile teške godine, posebno ove posljednje dvije. Ne mislim da sam mogao igrati bez ograničenja.

Nadal je u svojoj karijeri osvojio 92 titule, 22 Grand Slama, od čega 14 Roland Garrosa. U četiri navrata okitio se naslovom Davis Cup pobjednika, a ima i dvije olimpijske zlatne medalje. Pojedinačnu iz 2008. godine te u parovima 2016.

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE