Lokalne TemePozitivno VisokoHumanost visočkih izviđača

Humanost visočkih izviđača

Svjedoci ste i sami katastrofalnih dešavanja i poplava koja su pogodila našu domovinu BiH. Odred izviđača “Visoko” je, kao i uvijek do sada u sličnim situacijama, među prvim se mobilisao i angažovao svoje članove. Već u petak navečer su održali vanredni sastanak štaba Odreda gdje su podijelili zaduženja, stariji članovi Odreda su krenuli sa akcijom čišćenja i pomaganja prilikom saniranje štete koja je nastala na poplavljenim dijelovima našeg grada, konkretno u naselju Prijeko, dok su mlađi članovi počeli sa prikupljanjem humanitarne pomoći za najugroženije. Podijelili su pakete pomoći za stanovnike naselja Prijeko koji su imali štete od poplava, a već u nedelju ujutro su otpremili prvu pošiljku humanitarne pomoći za Crveni križ Fojnica.

“Moramo napomenuti da su članovi našeg Odreda tom prilikom obišli dijelove Fojnice i uvjerili se u veličinu razaranja i štete koja je nastala prilikom poplava. U ponedeljak u popodnevnim satima smo i drugu pošiljku humanitarne pomoći dostavili u Crveni križ Fojnica, te sa odgovornim licima smo se dogovorili oko daljnje saradnje i stavili se na raspolaganje ukoliko bude potreban naš ponovni angažman. Ovom priliko želimo da se zahvalimo svim članovima Odreda izviđača “Visoko” koji su se bez imalo razmišljanja angažovali u ovim teškim trenutcima, zatim želimo da se zahvalimo svim prijateljima Odreda i građanima Grada Visoko koji su se potrudili da prikupimo što više humanitarne pomoći, kao i Premčeski Igoru koji nam je stavio na raspolaganje svoj kombi i oba ova dana prevukao pomoć do Fojnice. Još jednom pozivamo sve građane da pozovu humanitarni broj 17039 i da doniraju novčana sredstva za najugroženija područja u BiH”, poručili su iz OI “Visoko”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE