ZDKCrna hronikaTehnička škola u Zenici primila dojavu o bombi

Tehnička škola u Zenici primila dojavu o bombi

Tehnička škola u Zenici zaprimila je jutros u 8.23 sata dojavu da je u zgradi postavljena bomba, zbog čega se vrši evakuacija đaka i osoblja – potvrdila je Feni šefica Odsjeka za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.

Nepoznata osoba, napominje, telefonski je obavijestila školu da je postavljena bomba, nakon čega su oni obavijestili Policijsku stanicu Crkvice.

-Policijski službenici su na terenu te se odmah pristupilo evakuaciji učenika i osoblja, kako bi se obavile potrebne radnje koje se poduzimaju u ovakvim slučajevima – kazala je Alić.

U toku je kontradiverzioni pregled (KDZ) školskih prostora kako bi se utvrdilo da li se radi o lažnoj dojavi, a u toku je i potraga za prijaviteljem koji je školu obavijesto da je bomba postavljena.

Fena / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE